ساعت کاری : 9 الی 17
  • ​​​2461 - 726 - 0921

ویکی تحلیلگر

با ما در ارتباط باشید

چرا سردرد ما پس از خوردن یک مسکن ارزان قیمت باقی می‌ماند ولی بعد از مصرف نوع خارجی یا گران قیمت آن از بین می‌رود؟ چرا وقتی معده‌مان دیگر جا ندارد، بازهم غذای اضافه را در میهمانی ها در بشقاب خود می گذاریم؟ چرا بابت یک فنجان قهوه هزینه بالایی را می پردازیم درحالی‌که تا همین چند سال پیش بابت آن کم‌تر از قیمت امروز می‌پرداختیم؟ وقتی زمان تصمیم‌گیری در زندگی‌مان می‌رسد، فکر می‌کنیم کنترل اوضاع در دست‌مان است. فکر می‌کنیم انتخاب‌هایی هوشمندانه و خردمندانه انجام می‌دهیم. ولی آیا به راستی چنین است؟دن آریلی، اقتصاددان رفتاری با یکسری آزمایش‌های روشنگرانه و اغلب شگفت‌انگیز بر این تصور عمومی که ما اصولاً به شیوه‌های خردمندانه عمل می‌کنیم، خط بطلان می‍‌کشد. 

این کتاب در باره مدیریت تصمیم‌گیری در دنیای تجارت به منظور کسب سود بیشتر و کاهش ریسک است. داگلاس دابلیو. هوبارد، نویسنده کتاب، با ارائه یک راه‌حل منطقی نشان می‌دهد که ما می‌توانیم حتی چیزهای ناملموس و ذهنی، مانند تصویر اجتماعی، اعتبار نام تجاری، پیش بینی قیمت های بازار سهام، اندازه بازار با وجود داده های اندک،  یا رضایت مشتری را نیز به صورت کمّی اندازه‌گیری کنیم. او تأکید می‌کند که ناتوانی در اندازه گیری چیزهای ناملموس ممکن است به تصمیم‌های ناخوشایند یا حتی فاجعه‌بار منجر بشود.
رویکرد کمّی داگلاس دابلیو. هوبارد حتی برای کسانی که با کار با اعداد مشکل دارند جذاب خواهد بود. با مطالعه کتاب، یاد می‌گیرید که چطور عدم قطعیت در تصمیم‌گیری‌های خود را کاهش داده و با اطمینان بیشتری در تجارت خود دست به انتخاب بزنید.​​​​​​​

انسان‏ها اشتباه می‏کنند، اما جالب‏ تر این است که آنها اشکال گوناگونی از خطای سیستماتیک و در عین حال قابل پیش‏ بینی را مرتکب می‏شوند.
این کتاب درباره روان‏شناسی تصمیم‏ گیری است و در سرتاسر کتاب سعی شده است با ارائه مثال‏های واقعی، خوانندگان را با خطاهای رایج در زمان تصمیم­ گیری آشنا کند. این کتاب مدیران را افراد باهوشی می‏ بیند که معمولاً موفق هستند اما تصمیمات آن‏ها دارای سوگیری‏ هایی است که به طور جدی توانایی‏های آنها را مخدوش می‏ کند. خواننده کتاب درخواهد یافت که عادت هایمان، ما را به یک سری از میانبرها در ذهنمان پایبند می‏کند و این امر محدودیت‏هایی را به کارآمدی تصمیم‏ گیری تحمیل می‏کند. پیش از آنکه فردی فرایند تصمیم‏ گیری خود را تغییر دهد، باید متقاعد شود که اجزای سیستم شناختی ‏اش قابل بهبود و اصلاح است؛ یعنی قبول کند که فرایند تصمیم گیری‏ اش را نرم و منعطف سازد. 

چه می‌شود اگر بتوانیم توانایی خود برای پیش‌بینی آینده را بهبود بخشیم؟ هر آنچه انجام می‌دهیم، با پیش‌بینی‌های ما درباره رخدادهای آینده گره خورده است. تفاوتی نمی‌کند که یک خانه نو بخریم یا شغل خود را عوض کنیم، محصولی جدید طراحی کنیم یا کسی را به همسری بگیریم، در هر حال تصمیم‌های ما، با گونه‌ای از پیش‌بینی آشکار و پنهان در این‌ باره همراه است که کارها چگونه پیش می‌رود و اوضاع چگونه خواهد بود.
اما مشکل اینجاست که ما «پیشگویان» خوبی نیستیم. پرفسور فیلیپ تتلاک (Philip E. Tetlock)، در یک پژوهش برجسته بیست ساله نشان داد که در مجموع برای پیش‌بینی آینده، حتی کارشناسان در قیاس با کسانی که حدس و گمان‌هایی تصادفی درباره آینده دارند، تنها اندکی بهتر عمل می‌کنند. آخرین پروژه تتلاک - که پژوهشی دامنه‌دار و با بودجه دولتی بود که با ارزیابی پیش‌بینی‌های بیش از یک میلیون نفر سروکار داشت - نشان داد افرادی وجود دارند که پیش‌بینی‌هایی واقعی و قابل سنجش دارند. این‌ها افرادی عادی هستند که در میان آنان از اقشار مختلف جامعه می‌توان سراغ گرفت و این توان را دارند که در قیاس با پیشگویان معمولی آینده را با دقتی در حدود 60 درصد پیش‌بینی کنند. آن‌ها همان پیش‌گویان برتر یا «اَبَرپیشگوها» هستند.

اگر از شما بپرسند به چه فکر می‌کنید، معمولاً می‌توانید به این پرسش پاسخ دهید. شما باور دارید که می‌دانید در ذهنتان چه می‌گذرد. این امر، معمولاً شامل تفکری آگاهانه است که به تفکری دیگر می‌انجامد؛ اما این تنها راه فعالیت ذهنتان محسوب نمی‌شود و البته چندان هم معمول نیست. بسیاری از احساسات و اندیشه‌های شما بی ‎آنکه منشأ آن را بدانید، پدید آمده‌اند. شما نمی‌توانید مشخص کنید چگونه وجود چراغی را روی میزتان متوجه شدید یا آزردگی همسرتان را در صدای او پشت تلفن تشخیص دادید یا چگونه خطری را در جاده بدون آگاهی‎ یافتن از آن، پشت سر گذاشته‌اید. عملکرد ذهنتان، که شکل ‎دهندۀ برداشت، ادراک و تصمیم‌گیری‌هاست، در سکوت ذهن ما جریان دارد. دنیل کانمن، در این کتاب بیشتر به سوگیری‎های شهودی یا درونن یابی می‌پردازد؛ اما این تمرکز بر خطاها از ارزش هوش انسان نمی‌کاهد؛ همان‌گونه که توجه به بیماری‌ها در متون پزشکی، تندرستی را زیر سؤال نمی‌برد. بیشتر ما در اغلب اوقات، در وضعیت سلامت به سر می‌بریم و بیشتر داوری‌ها و اعمالمان در غالب اوقات به‌جا هستند. ما در زندگی خود معمولاً اجازه می‌دهیم احساسمان راهنمای ما باشد. اطمینانی که به باورها و احساسات شهودی خود داریم، معمولاً درست است؛ اما همیشه این‌طور نیست. ما اغلب، حتی هنگام ارتکاب اشتباه هم به خود اطمینان داریم. احتمالاً یک ناظر بی‌طرف در تشخیص خطاهایمان موفق‌تر از خود ما عمل می‌کند.

​مدیریت درست آینده، یکی از مهمترین عوامل موفقیت در حیات فردی و سازمانی است. هر چه بهتر بتوانید تغییرات آینده و فرصت های نهفته در آنها را مشاهده و از آنها استفاده نمایید، کسب موفقیت و حفظ آن برایتان آسانتر خواهد بود. این کتاب برای همه تصمیم گیران، مدیران و کارشناسان، کارآفرینان، طراحی شده است.
هدف این کتاب ایجاد حداکثر وضوح در دیدگاهها، واژگان و مفاهیم اصلی مدیریت آینده است. این کتاب یک نقشه ذهنی از آینده برای شما فراهم خواهد آورد که شیوه تفکر شما در مورد کار و آینده را نظم و دقت خواهد بخشید. زبان دقیق و مدلی منسجم برای کارهای عملی براساس آینده نگری و ارتباطات مبتنی بر آینده را برای شما فراهم خواهد آورد.
هدف این کتاب کمک به شما در درک بهتر آینده پژوهان است.
با بکار گیری پنج عینک آینده نگری قادر خواهید بود مهارت خود در آینده نگری را تقویت نمایید.

​کتاب حاضر با نگرشی کاربردی برای درس آمار در سطح دانشگاهی تدوین شده است ولی پس از مطالعه کتاب متوجه خواهید شد که :
نخستین ویژگی، اینکه منبع بسیار مفید و کاربردی در زمینه تحلیل مسایل کسب و کارتان می باشد. کتابی است که مفاهیم آماری را با زبان ساده  بیان می کند.
کتاب به گونه ای تدوین شده است که فراگیری آمار را بدون نیاز به پیشینه ای در این زمینه به راحتی فراهم می سازد.
دومین ویژگی ، شکل ظاهری ارائه مطالب است که آموختن و به خاطر سپردن مطالب را به خوبی امکان پذیر می نماید.
ویژگی سوم در ارائه مثال ها و تمرین های متعددی است که مفهومی عینی داشته و کاربرد آمار را در زمینه های گوناگونی از دنیای واقعی به نمایش می گذارد.

کتاب سقلمه اثر ریچارد تیلر و کاس آرسانستین است. در کتاب سقلمه، متوجه خواهید شد که اغلب افراد از طریق سیستم خودکار که باعث تصمیم‌های لحظه‌ای و آنی می‌شود، تصمیم‌های اشتباه و نامناسبی اتخاذ می‌کنند. اما این کتاب راه‌های رهایی از این اشتباهات را نیز بیان کرده است؛ سیستم گوشزد‌ها و پیش‌فرض‌ها!
به عنوان مثال، گوشزد در سیستم خودکار یک اتومبیل باعث می‌شود که در صورت نبستن کمربند ایمنی، علامت هشدار به صدا در بیاید.
آیا تا به حال برای شما اتفاق افتاده است که فقط با هدف یک پیاده روی عصرگاهی از خونه بیرون بزنید ولی مجذوب ویترین پر زرق و برق و یا اتیکت های تخفیف یک فروشگاه شوید و با تعداد زیادی خرید به خانه برگردید؟  این ساده ترین مثال از نمونه های سوگیری های شناختی است که ریچارد تیلر در کتاب سقلمه به آن ها پرداخته است. 

​گری کوپ در کتاب تحلیل داده‌های اقتصادی به آموزش الگوهای اقتصادسنجی بدون نیاز به پیشینه ریاضی می‌پردازد.
استفاده ناچیز از روابط ریاضی را باید از امتیازات کتاب تحلیل داده‌های اقتصادی دانست. این کتاب برای افرادی که پیشینه آموزشی آن‌ها دربرگیرنده ریاضیات نبوده اما در عین حال تمایل دارند الگوهای اقتصادسنجی را بیاموزند، بسیار مناسب است. تحلیل داده‌های اقتصادی به شما کمک می‌کند مفاهیمی از آمار و اقتصاد را بدون نیاز به معادلات ریاضی، فرا گیرید. باید خاطرنشان ساخت مهم‌ترین الگوهای اتصادسنجی مدرن در این کتاب پوشش داده می‌شود. گری کوپ این کتاب را براساس سرفصل درسی در دانشگاه ادینبورگ با عنوان تحلیل داده‌های اقتصادی، تدوین کرده است.

​آنی دوک، روانشناس، مشاور کسب‌و‌کار و قهرمان بازی پوکر، در این کتاب به شما می‌آموزد که چگونه با عدم قطعیت کنار بیایید و در نتیجه بهترین تصمیمات را اتخاذ کنید.
آنی با تبیین مثال‌هایی از کسب‌وکار، ورزش، سیاست و پوکر تلاش می‌کند تا ابزارهایی که هر فردی برای پذیرش عدم‌قطعیت و تصمیم‌گیری بهتر نیاز دارد را به اشتراک بگذارد.
برای بسیاری از مردم گفتن «مطمئن نیستم» در دنیایی که اطمینان و قطعیت بسیار ارزشمند و حتی سزاوار پاداش است، دشوار به نظر می‌رسد. اما بازیکنان حرفه‌ای پوکر با این واقعیت که تصمیمات درست همیشه به نتایج عالی و تصممیات اشتباه همیشه به نتایج افتضاح منجر نمی‌شوند کنار آمده‌اند.
با تغییر تفکر خود از نیاز به اطمینان، با هدف ارزیابی دقیق آنچه می‌دانید و نمی‌دانید، در تصمیم‌گیری‌های خود کمتر در معرض واکنش‌های احساسی، تعصبات و عادات مخرب قرار خواهید گرفت. در نتیجه در دراز مدت با‌اعتمادبه‌نفس‌تر، خونسرد‌تر، مهربان‌تر و موفق‌تر خواهید شد.

​نظریه قوی سیاه، استعاره‌ای است که به اثرات شدید برخی از رویدادهای غیرقابل‌ پیش بینی می پردازد که انسان تمایل به یافتن توضیحاتی ساده و دم دستی برای این رویدادها دارد.
​​​​​​​این نظریه در سال ۲۰۰۷ توسط نسیم نیکلاس طالب در کتابی تحت عنوان کتاب قوی سیاه مطرح شد. نسیم طالب در این کتاب اشاره به رخدادهای بسیار نادر و مهمی دارد که به‌طور معمول کسی انتظار وقوع آنها را ندارد. پيش از كشف استراليا، مردم دنياى كهن بی چون وچرا باور داشتند هر قويى سفيد است چون تجربيات ايشان پيوسته اين باور را تأييد می‌كرد. ديدن نخستين قوى سياه براى چند پرنده‌شناس بايد شگفتى جالبى بوده باشد؛ اما اهميت داستان در اين نيست. اهميت داستان در اين است كه شكنندگى دانش ما را نمايان مى‌كند و نشان می‌دهد آموختن ما از تجربيات و مشاهدات با چه محدوديت‌هاى شديدى روبه‌روست. تنها يك مشاهده، كافى است تا گزاره‌اى كلى كه دستاورد هزاران سال تماشاى ميليون‌ها قوى سفيد است بی‌اعتبار شود، تنها با ديدن يك قوى سياه...